Založ si blog

Podľa Igora Matoviča riadia štátne úrady „neschopné teľatá“

V ostatnom období sme svedkami toho, ako premiér Matovič veľmi úspešne koriguje svoje predvolebné sľuby, ktoré dal svojim voličom, ktorí mu uverili a mnohí aj preto dali dôveru práve Oľanu.  Igor Matovič ako predseda Oľana jasne deklaroval, že pri obsadzovaní postov v štátnom sektore sa nebude prihliadať na stranícku knižku, ale na odbornosť a obsadzovanie miest bude transparentné. A darí sa mu korigovať svoje vyjadrenia aj povolebné. Keď mu redaktor súkromnej televízie pustí záznam z mája a dá ho do protikladu súčasných vyjadrení, pán premiér to hravo odôvodní. Preňho platí – nie je dôležité čo a kedy povieš, ale ako si to zdôvodníš. Zatiaľ sa mu to darí a prieskumy volebných preferencií dokazujú, že jeho vlastný voliči mu to tolerujú. Pred pár dňami v súkromnom rádiu predseda vlády opäť zdôvodňoval a vysvetľoval politické obsadzovanie prednostov. Keď mu pán redaktor pripomenul jeho predvolebné  sľuby  a spýtal sa ho: „Myslíte si, že Vám to ľudia uveria?“  predseda vlýdy spontánne odpovedal: “Naši ľudia nám to uveria, lebo budú vedieť, že je to tak. Tí čo nemajú radi Matoviča, ktorí neveria apriori  Oľanu a tí, ktorí tam práve teraz mali  svoje fleky, svoje rodiny a vedeli, že hocijaké neschopné sprepačením teľa robilo šéfa nejakého odboru iba preto, že bol nejaký kamarát s miestnym potentátom zo Smeru, tak jednoducho títo ľudia musia ísť preč z týchto úradov.“  Keď pán redaktor citoval pani Remišovú, že „strana Za ľudí išla do volieb s tým, že treba odpolitizovať vedenie štátnych úradov v regióne a zaviesť transparentné výberové konania…“ pán premiér pohotovo odpovedal, že to je iba vyhlásenie, ale iné sú reálne skutky v pozadí a že musel buchnúť po stole, pretože mu „zo strany Za ľudí dávali nejaké mená, že týchto ľudí chcú do úradov,…  Keď mu redaktor citoval pán Borisa Kolára, že ak Oľano takýmto spôsobom bude obsadzovať prednostov, on obsadí šéfov krajských stavebných úradov, skočil do reči redaktorovi s vetou: „Ale nehovorte!?“  Nakoniec pán premiér vysvetlil, že to „nie je bitka o fleky, to je zodpovednosť“ . Ak je zodpovednosťou to, že poslancami Oľano menované „komisie“ budú vyberať svojich známych, kamarátov, tak takúto zodpovednosť musíme rezolútne a nahlas odmietať. Možno aj na protivládnych protestoch, pretože inú možnosť nemáme.

Od vymenovania novej vlády ubehli skoro tri mesiace. Boli ťažké, krízové a v mnohom sa bolo potrebné spoľahnúť na štátne úrady a ich úradníkov. Okresné úrady a ich prednostov nevynímajúc.  Po zvládnutí korona krízy dostali prednostovia ďakovné listy  za skvele odvedenú prácu a ich profesionalitu počas pandémie.

Takže na jednej strane ďakovné listy, na druhej strane neschopné teľatá. Aj keď si ako občania už zvykáme, že ústa pán premiéra predbiehajú myseľ, myslím si, že je namieste sa verejne ospravedlniť za takýto výrok, ktorý odznel v obedňajšom vysielaní súkromného rádia. Aj keď nevhodných, urážlivých pomenovaní a výrokov má pán predseda vlády za tri mesiace vládnutia už neúrekom a na ich ospravedlnenie by nestačila ani jedná tlačová beseda, je potrebné mu aspoň dať najavo, že ani premiér nemôže všetko. Aj keď vyhral voľby.

Kde sa kráľ Igor cíti slobodne

05.06.2020

Ráno 5. júna bolo určite šťastným pre všetkých ľudí, ktorých rodinné, či pracovné povinnosti nútia denno denne prechádzať hranice so susednými štátmi, pretože sa otvorili už bez kontrol. Túto dlho očakávanú udalosť osobne oznámili na tlačovej besede predseda vlády SR Igor Matovič a podpredseda maďarskej vlády Zsolt Semjén. Na krátkom brífingu okrem [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 5351x
Priemerná čítanosť článkov: 2676x

Autor blogu

Kategórie

Archív